libris.ro

5 motive pentru a folosi aplicația ChatGPT de la OpenAI pe Mac

Pe 13 mai, OpenAI a anunțat în cadrul Spring Update că va lansa o aplicație ChatGPT pentru desktop pe Mac în "următoarele săptămâni" și a menționat că, înainte de lansarea mai largă, a început să distribuie aplicația către unii abonați ChatGPT Plus.

După ce am testat aplicația timp de câteva zile, am considerat că merită să împărtășim câteva motive pentru care utilizatorii ChatGPT ar putea considera că aplicația pentru Mac este o adăugare utilă la fluxul lor de lucru asistat de AI.

1. Acces rapid la Launcher-ul ChatGPT

De ceva timp, a fost posibil să folosiți chatbot-ul OpenAI pe iPhone prin aplicația oficială ChatGPT iOS, dar majoritatea utilizatorilor de desktop au fost nevoiți să acceseze site-ul web într-un browser. Datorită aplicației ChatGPT pentru Mac, lucrurile par mult mai integrate. Utilizând combinația de taste Option + Space, puteți invoca instantaneu Launcher-ul aplicației și puteți cere asistență AI pentru o sarcină sau un proiect, având în același timp acces rapid la alte funcții cheie.

2. Funcția de captură de ecran

Apăsând pe pictograma agrafă, veți găsi opțiuni utile suplimentare, cum ar fi capacitatea de a face o captură de ecran a oricărei ferestre de aplicație deschise (chiar dacă este în afara ecranului) sau a întregului desktop și de a interoga ChatGPT.

3. Opțiunea de a face o fotografie

"Take a Photo" este o altă opțiune pe care o puteți accesa prin butonul agrafă. Apăsând pe acesta, se va deschide automat camera FaceTime a Mac-ului sau o cameră web atașată. Aceasta este utilă dacă doriți să arătați un obiect în fața Mac-ului pentru a primi informații. De asemenea, puteți selecta camera unui iPhone din apropiere, oferindu-vă mai multă libertate de mișcare pentru a alinia subiectul fotografiei.

4. Personalizați ChatGPT

În setările aplicației (accesate prin ChatGPT ➝ Settings… din bara de meniu), există mai multe opțiuni care vă permit să personalizați modul în care funcționează ChatGPT. Puteți controla dacă OpenAI folosește sau nu conținutul dvs. pentru a-și antrena modelele, precum și să schimbați combinația de taste pentru launcher-ul desktop și să activați/dezactivați capacitățile GPT, inclusiv navigarea pe web, generatorul de imagini DALL·E și interpreterul de coduri.

5. Funcția de chat vocal

Atunci când interacționați cu ChatGPT în fereastra principală a aplicației, există butoane pentru a dicta interogarea dvs. sau, alternativ, pentru a începe un chat vocal bidirecțional cu botul. În teorie, sună grozav, dar în practică există o întârziere între răspunsuri și trebuie să așteptați ca ChatGPT să termine de vorbit înainte de a putea da o nouă comandă. Cu toate acestea, OpenAI a demonstrat recent o nouă caracteristică de conversație vocală în timp real, care include capacitatea de a întrerupe chatbot-ul și de a redirecționa conversația. Deși aplicația ChatGPT pentru Mac nu suportă încă aceste caracteristici, OpenAI spune că le vom vedea adăugate în curând.

Dacă sunteți un utilizator regulat al ChatGPT pe Mac, utilizarea aplicației oficiale OpenAI ar trebui să fie metoda dumneavoastră principală de interacțiune cu chatbot-ul AI. Pentru o primă versiune, clientul este surprinzător de bine finisat, iar invocarea Launcher-ului printr-o combinație de taste face utilizarea ChatGPT mai rapidă și mai ușoară ca niciodată. De asemenea, oferă o privire către un posibil viitor în care ChatGPT este pe deplin integrat cu sistemele de operare Apple.

Rețineți că aplicația ChatGPT pentru Mac este disponibilă momentan doar abonaților Plus ($20 pe lună) și doar un subset limitat dintre acești utilizatori au primit acces la descărcare până acum. Cu toate acestea, OpenAI spune că aplicația ChatGPT pentru Mac va fi disponibilă mai larg utilizatorilor "în săptămânile următoare".

Go up