libris.ro

Cum să dezactivezi crearea fișierului sleepimage pe macOS

Dacă monitorizezi situația fișierelor mari de pe Mac-ul tău este posibil să fi observat apariția unui fișier sleepimage mai mare de 1 GB în /private/var/vm. Acest fișier stochează starea memoriei Mac-ului tău înainte ca acesta să intre în modul de repaus și este folosit pentru a restaura datele atunci când dispozitivul revine la funcționare.

Deși acest fișier poate fi șters sau dezactivat, nu este recomandat să faci acest lucru pe un Mac alimentat de baterie. Iată câteva motive și soluții pentru gestionarea fișierului sleepimage.

De ce nu este recomandat să dezactivezi sleepimage?

  1. Restaurarea stării: Fără acest fișier, Mac-ul tău ar reporni fără a restaura ferestrele sau fișierele deschise în momentul în care laptopul a intrat în modul de repaus sau hibernare. Acest lucru poate fi doar incomod, dar ar putea duce și la pierderea muncii neterminate.
  2. Date de sistem: Sleepimage stochează și date de stare ale sistemului la momentul repausului/hibernării, ceea ce contribuie la o funcționare normală și stabilă a sistemului tău de operare.

Comenzi pentru a gestiona sleepimage

Dacă totuși dorești să dezactivezi sau să gestionezi acest fișier, poți folosi comanda pmset din Terminal. Totuși, trebuie să procedezi cu precauție.

  • Schimbarea modului de hibernare sudo pmset hibernatemode 0

Aceasta va dezactiva crearea fișierului sleepimage, dar trebuie să ții cont de posibilele consecințe ale acestei acțiuni.

Opțiuni alternative

Dacă nu dorești să creezi fișierul sleepimage, ai două opțiuni:

  1. Configurarea aplicației Battery pentru a nu permite Mac-ului să intre în modul de repaus.
  2. Oprirea completă a Mac-ului și repornirea acestuia atunci când vrei să îl folosești din nou.

Modificarea comportamentului normal al Mac-ului tău poate avea consecințe neprevăzute și, de cele mai multe ori, este recomandat să permiți sistemului să gestioneze fișierele și procesele în modul său standard. Dacă ești pe alimentare de rețea cea mai mare parte a timpului, poți investiga setările bateriei pentru a ajusta modul de repaus al laptopului.

Go up