libris.ro

Departamentul de Justiție al SUA deschide proces antitrust împotriva Apple

Conținutul procesului antitrust intentat de Departamentul de Justiție al SUA împotriva Apple a fost dezvăluit. DOJ, împreună cu procurorii generali din 16 state, sunt co-litigatori împotriva Apple, acuzând gigantul tehnologic de o serie de comportamente ilegale.

Procesul este cuprinzător și critică tacticile monopoliste ale Apple în piața smartphone-urilor. Însă, pe pagina 22, găsim detalii de interes privind campania #AppleBrowserBan:

„Dezvoltatorii nu pot evita controlul Apple asupra distribuției și creării de aplicații prin realizarea de aplicații web reale folosind limbaje de programare standard pentru conținut web și disponibile pe internet ca alternativă la aplicațiile native.

Mulți utilizatori de iPhone nu caută sau nu știu cum să găsească aplicații web, ceea ce face ca acestea să constituie doar o mică fracțiune din utilizarea aplicațiilor. Apple recunoaște că aplicațiile web nu sunt o alternativă bună la aplicațiile native pentru dezvoltatori.

Așa cum a recunoscut un executiv Apple, „dezvoltatorii nu pot face mulți bani pe web.” Cu toate acestea, Apple poate controla în continuare funcționalitatea aplicațiilor web deoarece Apple solicită ca toate browserele web de pe iPhone să utilizeze WebKit, motorul de browser al Apple - componenta cheie a software-ului pe care browserele terțe o folosesc pentru a afișa conținut web.”

Întregul proces este o lectură fantastică pentru oricine s-a săturat de tacticile de intimidare ale Apple. Odată cu această știre care urmează la scurt timp după intrarea în vigoare a Actului pentru Piețele Digitale al UE, dominourile încep să cadă în favoarea unui web deschis și echitabil!

Go up