libris.ro

Microsoft lansează două laptopuri noi

Rivale directe pentru MacBook Air?

Recent, Microsoft a anunțat lansarea a două noi laptopuri, promovate ca fiind „MacBook Air-ul de la Microsoft” susținând că oferă performanțe similare cu cele ale MacBook Air cu procesor M3 de la Apple, dar cu o durată de viață a bateriei și mai mare.

Performanță și durată de viață a bateriei

Microsoft a fost dornic să sublinieze cum noile lor laptopuri bazate pe ARM depășesc MacBook Air-urile cu M3 de la Apple atât în ceea ce privește performanța brută, cât și durata de viață a bateriei. Vicepreședintele executiv, Yusuf Mehdi, a declarat:

  • „Va depăși orice dispozitiv de pe piață, inclusiv un MacBook Air cu procesor M3, cu peste 50% în performanță susținută.”

Demonstrații și teste benchmark

Pentru a susține aceste afirmații, Tom Warren de la The Verge a avut parte de o oră întreagă de demonstrații și teste benchmark la campusul Microsoft. Deși teste de benchmark nu sunt de obicei spectaculoase de urmărit, acestea au arătat că noile laptopuri Surface au depășit MacBook Air în mai multe teste.

Diferențe Cheie: prezența ventilatoarelor

Cu toate acestea, comentatorii au fost rapizi în a sublinia că această comparație nu este una directă. Un aspect esențial al MacBook Air este că acesta își atinge performanțele impresionante fără a necesita ventilatoare de răcire. ArsTechnica a menționat că noile PC-uri Copilot+ de la Microsoft au ventilatoare, făcându-le mai comparabile cu MacBook Pro, nu cu MacBook Air.

Reacții din piață

John Gruber a verificat mai multe dintre aceste noi modele de laptopuri Windows și nu a găsit niciunul care să susțină că este fără ventilatoare, notând că ar fi de așteptat să evidențieze acest aspect dacă ar fi fost cazul.

  • Acer Swift 14 AI: Nu s-a menționat nimic despre ventilatoare, ceea ce sugerează că are.
  • Asus Vivobook S 15: „Plus, filtrele de praf pentru ambele ventilatoare păstrează laptopul curat.”
  • Dell, HP, Lenovo: Nicio mențiune despre ventilatoare.
  • Samsung Galaxy Book4 Edge: Singura mențiune despre „ventilator” a fost în contextul caracteristicilor populare, nu despre răcirea efectivă.

Deși Microsoft susține că noile sale laptopuri oferă performanțe și durată de viață a bateriei superioare MacBook Air-urilor cu M3 de la Apple, este important de reținut că aceste dispozitive utilizează ventilatoare pentru răcire, ceea ce le face mai comparabile cu MacBook Pro. Aceasta ridică întrebări cu privire la validitatea comparațiilor directe și la diferențele fundamentale în designul și funcționalitatea acestor laptopuri.

Pe măsură ce competiția între Mac și PC continuă să se intensifice, utilizatorii vor trebui să ia în considerare aceste diferențe esențiale atunci când fac alegerea între un laptop Apple și unul Microsoft.

Go up