libris.ro

Netflix renunță la suportul pentru Apple TV mai vechi

Apple TV generația a doua și a treia

Este probabil momentul să renunțați la set-top box-ul Apple TV de generația a doua sau a treia, deoarece chiar și Netflix își retrage suportul pentru acest echipament mai vechi.

Într-un email trimis clienților, Netflix avertizează utilizatorii vechilor dispozitive Apple TV că zilele lor de utilizare a serviciului pe acest hardware de peste un deceniu se apropie de sfârșit. În email, compania spune că va înceta suportul pentru acestea începând cu 31 iulie 2024.

Netflix susține că face acest lucru pentru a "menține cea mai bună experiență posibilă pe Netflix." Nu este clar de ce dispozitivul este eliminat, în afară de vârstă. Suportul pentru codec ar putea fi, de asemenea, o problemă.

Pentru moment, Apple Home Sharing, AirPlay și aplicațiile Apple încă funcționează pe aceste dispozitive mai vechi, care erau ultimele ce aveau ieșire audio optică. Pare însă că este doar o chestiune de timp până când compania va dezactiva și aceste funcționalități.

Apple TV de generația a doua și a treia au fost lansate înainte ca Apple să introducă conceptul de App Store pentru hardware-ul lor.

Prima generație a dispărut de mult și rula o variantă de OS X. Generația a doua a fost lansată în septembrie 2010, urmată de a treia generație în 2012. Ambele unități din a doua și a treia generație utilizau o derivare a iOS.

Aceste dispozitive erau practic învechite când Apple a lansat Apple TV de generația a patra în septembrie 2015. Aceasta a venit cu tvOS și un App Store.

Noul Apple TV, lansat pe 4 noiembrie 2022, este practic a șaptea generație de hardware Apple TV, fără a lua în calcul o revizuire hardware incredibil de minoră la generația a treia. Este, de asemenea, a treia unitate capabilă de 4K.

Până în martie 2015, Apple vânduse un total de 25 de milioane de unități Apple TV.

Decizia Netflix de a renunța la suportul pentru Apple TV de generația a doua și a treia marchează sfârșitul unei ere pentru aceste dispozitive. Utilizatorii sunt încurajați să facă upgrade la modele mai noi pentru a continua să se bucure de serviciile Netflix și de alte funcționalități moderne oferite de Apple TV.

Go up