libris.ro

Schimbări importante în macOS 15

Reorganizarea Setărilor Sistemului și alte modificări ale interfeței

Apple se pregătește să lanseze macOS 15, care va aduce schimbări semnificative în interfața utilizatorului și în aplicațiile de sistem. Una dintre cele mai notabile modificări va fi reorganizarea aplicației Setări Sistem, marcând cea mai mare reconfigurare de la redesenarea aplicației.

Reorganizarea Setărilor Sistemului

Aplicația Setări Sistem va vedea o reorganizare a meniurilor și a interfeței utilizatorului, cu scopul de a prioritiza setările esențiale. Setările individuale din aplicație vor fi rearanjate în funcție de importanță și prioritate generală. De exemplu, secțiunea care include setările pentru notificări și sunet va fi mutată mai jos în listă.

Setările generale, care includ cele mai importante opțiuni configurabile de utilizator, vor fi acum situate imediat sub setările de rețea. Setările pentru tapet și afișaj nu vor mai avea propria secțiune dedicată, ci vor fi grupate împreună cu alte opțiuni precum setările generale și cele de accesibilitate.

Modificări în Setările de Securitate și Confidențialitate

Setările de securitate și confidențialitate vor fi, de asemenea, rearanjate într-o locație mai logică, aproape de opțiuni similare precum preferințele pentru ecranul de blocare, Touch ID, utilizatori și grupuri. Această rearanjare are scopul de a grupa setările conexe, facilitând găsirea acestora de către utilizatori.

Noul pictogramă Siri și redenumirea Apple ID

Siri va primi o nouă pictogramă monocromatică în bara de meniu, care va fi mai bine aliniată cu celelalte pictograme existente. De asemenea, Apple va redenumi Apple ID în Apple Account, reflectând această schimbare în aproape toate aplicațiile de sistem.

Îmbunătățiri în aplicații cheie

Alte aplicații de bază din macOS 15, cum ar fi Calculator, Notes, Safari și Voice Memos, vor primi modificări de design. Aplicația Calculator va fi redesenată în stil iOS, cu butoane rotunjite și îmbunătățiri în sistemul de conversie a unităților, precum și o nouă funcționalitate numită Math Notes. Safari va include un nou element de interfață sub forma unui meniu unificat pentru controlul paginilor, accesibil din bara de adrese URL.

Noua Interfață pentru AirDrop și preferințele iCloud

Apple testează o interfață "modernă" pentru AirDrop, menținând aceleași setări de bază, dar aranjate diferit. În plus, preferințele iCloud vor fi separate de setările Apple Account și vor fi plasate alături de setările pentru conturile de internet, Apple Pay și parole.

Schimbări minore pentru o experiență unificată

Apple continuă să își ajusteze sistemele de operare pentru a oferi o experiență de utilizator unificată. De exemplu, redesignul aplicației System Preferences în macOS Ventura a fost făcut pentru a semăna cu aplicația de setări din iOS și iPadOS. Schimbările planificate pentru Safari și Calculator indică dorința companiei de a standardiza interfața utilizatorului pe toate platformele sale.

macOS 15 va introduce modificări importante în structura și interfața aplicației Setări Sistem, precum și în alte aplicații de bază. Aceste schimbări sunt menite să îmbunătățească experiența utilizatorului, făcând setările mai ușor de găsit și interfața mai coerentă. Noile funcționalități și redesenări vor fi dezvăluite oficial la conferința anuală WWDC pe 10 iunie, alături de alte noutăți și îmbunătățiri ale sistemului de operare.

Go up